Actie: 10% (extra!) korting bij 3 of meer manchetknopen

7 bijzondere edelstenen en hun werking

7 bijzondere edelstenen en hun werking

Bij Uniekemanchetknopen.nl hebben we een uitgebreid assortiment manchetknopen voorzien van edelstenen. Deze bijzondere edelstenen zijn prachtig om te dragen verwerkt in sieraden. Maar ze worden niet alleen gedragen vanwege de uitstraling van deze unieke gesteente. Aan edelstenen worden al sinds oudsher bijzondere betekenissen en krachten toegewezen. In deze blog bespreken we zeven bijzondere edelstenen en hun werking. 

Manchetknopen met edelstenen zijn altijd een bijzonder cadeau met betekenis voor jezelf of iemand anders. Verkrijgbaar in een zilverkleurige basis of in 925 sterling zilver. 

 

Tijgeroog

Tijgeroog manchetknopen

Tijgeroog is een geel- tot roodbruine steen met een zijdeglans. Deze edelsteen helpt om de aandacht naar binnen richten en staat voor rust en bescherming. Van tijgeroog wordt gezegd dat het kracht geeft om je doelen te bereiken. Het geeft vertrouwen in jezelf en moed bij conflicten of dilemma's.

 

Amethist

Amethist manchetknopen

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De amethist staat voor een beschermende en zuiverende werking. Van deze steen wordt gezegd dat het helpt spanningen weg te nemen, harmonie te creëren en het bevordert een goede nachtrust

 

Sodaliet

sodaliet manchetknopen

Sodaliet is een kleurloos, melkachtig wit, geel- tot groenachtig of blauwe edelsteen. Deze edelsteen staat voor kalmte, zelfrespect en zelfvertrouwen. Van soladiet wordt gezegd dat het helpt om trouw te blijven en versterkt een gevoel van rechtvaardigheid en eerlijkheid. Het haalt onrust weg en zorgt voor balans.

 

Jade

Jade manchetknopen

De Maleisische groene jade kan smaragdgroen tot lichtgroen van kleur zijn met een glasachtige tot zijdeglans. Jade staat voor evenwicht, voorspoed en daadkracht. Van deze edelsteen wordt gezegd dat het helpt negatieve gevoelens los te laten en positieve gevoelens te stimuleren. Jade trekt geluk en succes aan en stimuleert het bedenken van ideeën met de daadkracht om ze in praktijk te brengen.

 

Fluoriet

Fluoriet manchetknopen

Fluoriet kan paars, groen,blauw, geel, roze en kleurloos zijn en vertoont van nature oneffenheden. De fluoriet edelsteen staat voor zelfvertrouwen, inzicht en emotionele stabiliteit. Van deze edelsteen wordt gezegd dat het de concentratie bevordert en helpt om verbanden te leggen. 

 

Rode jaspis

Rode jaspis manchetknopen

De jaspis of jasper is een kan verschillende streepachtige patronen en kleuren vertonen. De rode jaspis edelsteen staat voor dynamiek, activering en bescherming. Van deze edelsteen wordt gezegd dat vasthoudendheid en wilskracht versterkt. Rode jaspis bevordert organisatorische vaardigheden, snel denken en geeft positieve energie.  

 

Bruine agaat

Agaat manchetknopen

Agaat kan wit, grijzig, blauw, roodachtig en verschillende bruintinten zijn met smalle banden in verschillende kleuren. De bruine agaat staat voor concentratie, stabiliteit en kalmte. Van deze edelsteen wordt gezegd dat het analytisch vermogen bevordert en helpt om praktische oplossingen te vinden voor problemen.Copyright © 2019-2024 UniekeManchetknopen.nl KVK: 75889099